Self learning vs. NexperyRendszerüzemeltetőként szeretnéd elérni a karrier céljaid vagy éppen a CISCO CCNA vagy CISCO CCNP vizsga a célod? 
 

Akkor biztos benned is felmerült már a kérdés: saját magadtól, neten elérhető kurzusok és videók segítségével készülj fel, vagy beiratkozol egy specializált képzésre?  

Nem titok, hogy utóbbival szerezhetsz valóban piacképes tudást, de a self learning-nek is megvan a maga helye! Nézzük is meg az előnyöket, hátrányokat! 

Self-learning a szent grál?  

Manapság temérdek, sokszor ingyenes anyag érhető el gyakorlatilag minden témában. Pár ezer forintos áron pedig komplett kurzusokat lehet vásárolni, ez pedig mind időbeosztás, mind anyagi szempontból is vonzó lehet.  

A Self-learning biztosítja, hogy saját magad tempójában tudj haladni, és el tudj időzni olyan részek felett, amik nagyobb megértést, több gyakorlást/utánajárást igényelnek.  

Költségekben nyerő, hiszen az ingyenes tartalmak, olcsó netes képzések sokszor jóval kedvezőbb anyagi befektetést igényelnek egy tantermi képzéshez képest.  

Kényelmes, hiszen nem kell bejárni sehova, nincs kötelező jelentlét, és magad alakítod az időbeosztásodat is.  

Ezért lehet zsákutca... 

A netes, egyéni készülés elsőre teljes nyertesnek tűnhet, ami sok szakterületen részben igaz lehet, azonban a rendszerüzemeltető szakmai és a hálózati tudás hatványozottan nem ez a terület, hiszen rendkívül komplex, és fontos a legfrissebb tudás.  

A temérdek elérhető netes anyagoknak pont ez a hátránya is, sok van belőle. 

Nehéz megtalálni az olyan kurzusokat, ami valóban up-to-date és a megfelelő tudást szerezheted meg, pláne kezdőként.  

A tananyaggal egyedül kell megbírkózni, nem könnyű feladat fenntartani a motivációt a tanuláshoz, tempós haladáshoz.  

Sokszor hetek hónapok után döbbenünk rá, hogy a tananyag túl komplex az önálló készüléshez, ez pedig sokszor elpazarolt idő.  

Na de mikor érdemes?  

A Self-learning két esetben használható igazán jól, a hálózati informatika területén: 
  1. Tanfolyamra való előkészüléshez, hogy az előkerülő fogalmak ne legyenek idegenek, így pedig már elsőre aktívabban lehessen megérteni a tananyagot 
  2. Már meglévő alap tudásod fejlesztéséhez, mikor már biztos alap tudás adott, így magadtól is meg tudod érteni a komplexebb tananyagokat. 

Nexpery X self-learning 

A Nexperynél a self-learning és hagyományos tantermi képzések előnyeinek egyesítését tűztük ki célul. 

Képzésünk heti 2 kontaktnapot, egy hétvégi 9 órás személyes jelenlétet, és egy hétköznapi 4 órás online napból épül fel.  

Ez hetente 13 óra fix elfoglaltságot jelent, plusz önálló készülés, így képzésünk beilleszthető egyéb elfoglaltságok, munka mellé is.  

Gyakorló szakembereinktől a legfrissebb elérhető tudást kapod meg, mely szorgalmadtól és kitartásodtól függően biztos sikerhez vezethet akár a Cisco CCNA vizsga, akár a Cisco CCNP képzés a célod.  

A tananyag komplex és intenzív, ehhez pedig jól jön a Nexpery-nél kialakuló közösség, és az időszakos számonkérések, ami nagy segítség, hogy ne ússz el a tananyaggal.  

Oktatóink pedig egyéni segítségedre lesznek, ha épp egy-egy tananyagnál extra gyakorlásra lenne szükséged.  

A Nexpery-nél akár a Nexpery Profession, Nexpery Basic vagy épp Nexpery Advanced kurzusunkat választod, biztos lehetsz benne, hogy jóval többet kapsz, mint csak a szakmai tananyag.  Hiszen nálunk folyamatos támogatást kapsz oktatónktól és a Nexpery-ben kialakuló közösségtől is.  Iratkozz fel a Nexpery hírlevelére, hogy elsőként értesülhess a kedvezményekről, friss hírekről!