Mekkora fizetés ütheti a markodat kezdő hálózatosként?A hálózatos szakma érdekes és izgalmas karrierutat kínál, azonban ne felejtsük el a legfontosabb kérdést: mekkora fizetés ütheti a markodat kezdő hálózatosként? 

Cikkünkből egy átfogó képet kaphatsz, hogy mekkora bruttó fizetésre is számíthatsz, ha a hálózatos szakmába vágsz bele! Lássuk is a részleteket! 

Az év elején megjelentek a Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR) legfrissebb kutatási eredményei. Ezek alapján pedig 487 000 Ft -os átlagos kezdő fizetésre számíthatnak a frissdiplomások az IT területén, ebbe pedig beletartozik a mérnök informatikus szakirány is, amelybe Te is beléphetsz a Nexperyvel, méghozzá egyenesen L2-es szintre!   

De nézzük a szakirányos fizetési sávokat! 

Általánosságban a hálózatos szakmában az alábbi bruttó fizetéseket lehet alapul venni, attól függően, hogy mekkora tapasztalattal rendelkezik az adott szakember.  
 
 Hálózati informatikus fizetések

*Forrás: Grafton IT Salary and market Guide 2019 

Felmerülhet benned, hogy a  Nexperyvel ugyan sziklaszilárd szakmai tudást sajátíthatsz el, azonban nem szerzel diplomát.

A fejedben motoszkáló kérdés adott:   

Diploma nélkül is el lehet érni ezeket a fizetési sávokat?  

Röviden a válasz: IGEN!  

A diploma plusz pontot jelenthet az elhelyezkedés során, de…  

…tapasztalataink alapján a megfelelő szakmai ismeretek és a megszerzett certifikációk állnak első helyen a vállalatok kiválasztási folyamataiban.

Mi a MagiCom Kft.-nél (a Nexpery alapítója) 20 éve foglalkozunk a hálózati informatika szerteágazó területeivel, infrastruktúra szolgáltatással, munkaerő utánpótlással, fejvadászattal, így saját tapasztalatainkkal tudjuk alátámasztani, hogy diploma nélkül is el lehet érni ezeket a fizetéseket!  

Természetesen a végső szám sok mindentől függhet:  

  • Kis cég, vagy multi 

  • Munkáltató földrajzi elhelyezkedése 

  • Napi feladatok típusa  

  • A munka tartalmaz-e ügyeletet, ha igen, az milyen jellegű 

  • Kell-e napi szintű angol a munkához…  

…azonban az elmondható, hogy L2-es hálózati szakemberként: körülbelül bruttó 550 000 Ft kezdő fizetésre számíthatsz, ha szorgalmasan vágsz bele a szakmába.   

Reméljük sikerült egy plusz érvet felírnod a listádra, hogy miért vágj bele a hálózatos szakmába!  

Szóval, ne várj tovább és jelentkezz a Nexperyre, hogy mindezt Te is egy éven belül elérd!  
www.nexpery.hu 
Iratkozz fel a Nexpery hírlevelére, hogy elsőként értesülhess a kedvezményekről, friss hírekről!